NAK JOINT

Mai La Klik Tengok Promo Best

Khamis, 11 April 2013

Travelog Hatyai - Last Day Shopping Di Hatyai


Hi  keekers....silap ...bloggers.....,


Sekarang kan tengah demam keek akak pun tak tak mau la ketinggalan nak keek jugakkkk...Ampa dah bukak acct keek ka? Kalau yang belum tu boleh la sign up kat SINI. Share la video ala retis ampa tu..

Ok hari ni sebenaqnya nak perabis buat penutup cerita Hatyai hari tu...Tak abih gi walaupun p satu malam ja cerita panjang berjela. Hari kedua nak perabis la duit-duit baht yang tinggai tu. Nak tukaq balik pun buat rugi ja. So pepagi my laki habaq kita check out teruih tak yah dok patah balik dua tiga kali. Pagi ni anak Irah demam la pulak. Kesian kat Echa. Semalam dok telenovela sakan sangat, Mangkit pagi dok kelumbong dalam selimut la. 


Sebelum menqabihkan duit kami p la makan dulu. Perut dah lapaq gila ni. Hari ni kami p makan kat Restoran Kelantan. 
Lokasi : Sangehan Road Hatyai (corner lot kedai)



Ramai malaysian makan tang ni. Pasai apa? Sedapppp. Nasi lemak dia memamg terbaik. Nasi kerabu pun sedap. Tapi harga sikit ada mahai la. Macam makan dekat Restoran Hameed jugak. Ishhh Aunty Irah awat kepala smp teliang tu. Dok balas pantun ka???


Nasi lemak include teloq mata , ada acar lagi tu harga dalam RM7.00++.Tapi kalau sedap bayaq mahai pun apa kesahkan. 


Ni nasi kerabu. Ramai malaysian makan benda alah ni. Semua kata sedapppp. Harga pun RM7.00++ ke atas. Tapi yang paling sedap dan terbaik 
TEH TARIK HATYAI. Ampa makan la kat kedai or restoran mana pun semua rasa sama. 

Satu lagi apa yg menarik sangat cara pembungkusan ayaq depa. Cuba ampa tengok tangan vogue kat bawah ni. Hujung sikit....ahhh nmpk bekas ayaq carnation tu. Tgk cara depa packing senang nak bawak kan.  Nampak simple tapi  kita tak leh tiru ka benda2 cam ni ha..







Suasana kedai pun nampak bersih cuma toilet ja tak boleh blahh
hhhh...my laki kata  sentottt teruihhhh (paham dak-"sentot "-tersentapp)



Okey !!! dah dah takyah bnyk2 upload gambaq makan buat ampa muntah ja kan. Kita ke agenda seterusnya. 

"""sambungan tunggu aaa""""



*************************************************************************

Jom Shopping !!!! Kita Njoyyyyyy!!!!!

Sat..sat nak tunjuk kat ampa gambaq motor. Ni pesen org Siam naik motor.  Ha..sempoiii punya ...






Last shopping kami p kat bazar, Semalam ronda belah depan. Hari ni  ronda belah belakang. Parking naik atas bayaq 10THB. Yang membezakan bazar depan dgn belakang IALAH iols panas okkkk!!!! 
Keadaan dalam bazar  sedikit sempit. Tapi kami lagi suka bazar belakang ni.
 Kat sini port kasut dgn handbag. Selain tu ada la juai jugak periuk2 belanga siam. Peiuk cap Boya, Kangaroo, zirafah, denosor pun ada la kot. Aku malas nak layan satg terjebak.  Ada banyak tingkat tapi yg sempat ronda ground floor ja. Coz dah dapat apa dicari. Irah pun dah sambaq 2 purse  yg gojes. 
Tak leh nak lama-lama org demam tunggu dalam keta. Terpaksa la cut off . 



Beg-beg design terkini, terlama semua ada. Siap baht saja ok..Baht habih duit Malaysia pun diterima pakai. Don woli !!!


Selipar dgn kasut pun melambak2 kat sini. Macam-macam paten wa cakap lu. 





Ni suasana sebelah luar bazar. Rata-rata org pompuan yang meniaga. Lebih kurang macam kat Pasar Siti Khadijah. Kelantan jugak. 






Terima kasih kerana sudi singgah dan baca n3 tak seberapa and merapu ni. Mungkin ada yang boleh dijadikan info dan panduan. 

****BUBAI*****








2 ulasan:

  1. aunty oooiiii cheq dok tunggu nie.....

    BalasPadam
  2. sabaq-sabaq tengah betapa ambik mood

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...